Fritidsaktiviteter – Välj rätt kläder

Att ha på sig rätt typ av kläder när man ägnar sig åt diverse fritidsaktiviteter är viktigt för att du ska kunna njuta av tiden så mycket som möjligt. Men vad ska man ha på sig då? Läs vidare så får du veta.

På löparrundan

Det viktigaste plagget när du springer är utan tvekan skorna. Vad som är bra varierar dock från person till person, och du måste helt enkelt hitta ett par som passar just dina fötter och din löpstil. Vissa vill ha så lätta och ”minimalistiska” skor som möjligt, medan andra föredrar tyngre skor med mer dämpning. Testa dig fram.

När du mekar med bilen

Denna syssla involverar ofta att kravla på marken eller oljiga motorer, och dina kläder måste därför vara rätt tåliga mot slitage. Vissa föredrar overall, medan andra nöjer sig med arbetarbyxor och en skjorta eller tröja i ett slitstarkt tyg. Vill du få kläderna rena så bör du även se till att köpa sådana som går att tvätta i högre temperaturer.

I trädgården

I trädgården spenderar man ofta mycket tid på knä, och att ha byxor som är lätta att tvätta är därför viktigt. Det finns även byxor och overaller med insydd vaddering i knäna så att man slipper få ont. Kvinnor bör notera att det finns flera kollektioner med trädgårdskläder som är skräddarsydda just för dem. Dessa inkluderar vidare höfter samt resår i midjan för att säkerställa att de kan arbeta komfortabelt och effektivt.