Hitta passande huvudbonad – vilken är din?

Nu när vintern släpper sitt grepp om oss kan vi lägga toppluvan på hyllan. Det är snarare dags att se sig om efter något somrigt som en solhatt eller keps med praktisk skärm. Är du en friluftsmänniska kanske du ska se dig om efter en regnhatt av något slag, som exempelvis en seglarhatt.

Skydda huvudet från solen

Kvinnor har genom tiderna använt solhattar, kanske för att se söta ut, men troligen för att inte bli solbrända vilket inte alltid har ansetts som vackert. Nu är det herrarnas tur på grund av rådande hårmode, vilket egentligen innebär inget hår.

Det finns all anledning att skydda flinten från för stark solstrålning då det svider alldeles förfärligt om du har gått för länge utan keps. Du kan klicka här om du vill veta var du hittar snygga kepsar på nätet.

Livsviktigt att skydda huvudet i soliga sammanhang

Att för mycket sol är skadligt har vi vetat länge. Män verkar löpa högre risk att drabbas av malignt melanom. Dessutom utvecklas den typen av cancer fortast på huvud och axlar. Kvinnor tycks klara sig bättre men de utvecklar cancerformen på benen istället. Det allmänna rådet blir smörj in dig noga och ofta samt att män bör ha solhatt på även då de badar.