I garaget

Hemma så använder vi olika skyddskläder när vi håller på med något speciellt, det kanske är frågan om att måla om i vardagsrummet eller man håller på att meka med bilen i garaget. 

saab

Overall

Ska du till exempel byta kamrem på din Saab som du för övrigt hittar här hos Mekanika.se så kan det vara fördel att  ha en overall på sig när man utför det jobbet. Men det är skönt att ha en overall även när man byter olja eller något som är lite enklare med bilen som du enkelt kan ta av och på när du mekar med din bil. Man kanske måste lägga sig under för att kolla bromsok eller något annat, då är det bra att ha en overall som skyddar så att man inte smutsar ner sig allt för mycket. Samtidigt är det bra om man har något att lägga över skärmarna när man är i motorrummet och håller på så man inte själv ligger och skaver mot lacken. Det kan fungera med gamla lakan eller något annat stort tyg.

Skor

Skor så kan det vara skönt att använda sig av lite kraftigare skor med rejäl sula om du står länge och håller på med din bil. Det finns bra skor i dag med kevlar både i sula och med stålhätta som gör att skorna blir betydligt lättare och bekvämare att använda.

Keps

Keps som skyddar ditt huvud från smuts under bilen om du ligger på en rullbräda och håller på underifrån, det kan ramla ner jordrester och annan smuts som du då slipper få i håret och på ditt huvud.

Handskar

Ett par tunna handskar eller engångshandskar i plast kan vara bra att ha om du håller på med bromsvätska eller oljor på något sätt.