Marknadsför ditt företag

Marknadsföring går ut på att bygga relationer och på sikt säkerställa affärer för företaget. För ett litet och nystartat företag som saknar dessa relationer kan det vara svårt att komma in på marknaden.

Oftast är budgeten för marknadsföring inte speciellt stor, om det nu finns någon sådan över huvud taget. Men det behöver faktiskt inte vara speciellt dyrt att marknadsföra sitt företag. Det finns en hel del tips som är riktigt billiga, eller i bästa fall helt gratis!

Marknadsföring som inte kostar

Ett effektivt sätt att få sitt företag att synas är att vara aktiv online. Se till att ha en snygg och uppdaterad hemsida, försök att nå ut till företagets målgrupp genom sociala medier och bloggar och länka till företagets hemsida. Det kan även vara bra att skapa en företagsblogg där man uppdaterar befintliga och blivande kunder om vad som sker inom företaget. Ett annat effektivt sätt att skapa uppmärksamhet runt sitt företag är att starta en tävling. Erbjud fina priser så kommer intresset för tävlingen bli populär och kan förhoppningsvis leda till affärer. Här kan man läsa mer om gratis marknadsföring vilket passar extra bra för den nystartade företaget som inte ännu har en marknadsföringsbudget.

Få ditt företag att synas

Ett annat enkelt och billigt sätt att göra reklam är att låta trycka upp skal till mobilen med företagets namn på. Det är ett lätt sätt att få ditt företag att synas. Man kan till exempel enkelt designa egna mobilskal som kan användas för att marknadsföra det egna företaget. Dela ut dem till personal, familj och vänner och sprid på sätt företagsnamnet.

Här kan man också ta del av ännu fler smarta och enkla sätt att marknadsföra sitt företag på. Läs och låt dig inspireras. Kanske passar något av dessa tips just dig och ditt företag.