Rätt kläder

Det brukar heta att man skall välja ”rätt kläder för rätt sammanhang”. Vare sig du skall arbeta, gå på fest, arbeta hemma eller i trädgården bör du anpassa ditt klädval.Det säger sig självt, man har ju knappast kavaj på sig när man skall fixa och dona i hemmet. När man är ute i trädgården med sekatör eller vattenslang har man knappast på sig mörka finbyxor. Vi har bär helt enkelt olika kläder vid olika tillfällen och i olika roller.

Hemmafixarens klädval

SkyddsglasögonOm du befinner dig i hemmamiljö för att fixa praktiska saker såsom att reparera, snickra eller göra något i hemmet där en kraftansträngning är nödvändig kan det kan vara värt att införskaffa en kraftigare byxa som är slitstark och har fler fickor för verktyg och lämpliga don som du använder. En midjeväst eller en fliströja kan perfekt komplettera ”fixarbyxorna”.

Kläder till byggarbetare

När det gäller mer specifika hantverksarbeten såsom att snickeri eller byggnation så är det slittåligt och skyddande som gäller. Midjebyxor, arbetshandskar, verktygsbälten och knäskydd kan komma väl till pass om det arbetet är byggbetonat. Det finns en rad intressanta hängselbyxor att införskaffa via nätet, alla med fantastiskt funktionalitet och design. Axelremmarna bör vara ytterst funktionella och justerbara för bästa arbetskänsla och för friheten att röra sig fritt under arbetet.

Trädgårdsarbetskläder

Arbetet i trädgården kräver ibland kläder som uppfyller ändamålet. Om det gäller arbete i blomsterlandet är det klokt att titta på några lätta och smidiga byxor med hållare för sekatör, rensare och flyttbara fickor med karbinhake. Byxorna får gärna ha knäskydd när det gäller mer sittande arbete för ogräsrensning. Handskar är alltid praktiskt införskaffa i för generellt trädgårdsarbete.