Skydda din utrustning

När man börjar som ny på en arbetsplats så får man ofta säkerhetsutrustning i form av kläder och annat som ska skydda från skador som kan uppstå i samband med arbetet. Vad det är för utrustning beror mycket på vilket typ av arbete det är. Att skydda sig och sin utrustning är viktigt så inget går sönder eller att man skadar sig.

Tummen upp för säkerhetAtt skydda sig och sin utrustning är viktigt och många kanske inte tänker på sin mobiltelefon men den kan vara utsatt i vissa lägen och att skaffa ett ordentligt skydd för telefonen minimerar risken att den ska gå sönder. En av de kraftigaste skyddsskal de har är Griffin Survivor som är ett skal anpassat riktigt hårda stötar och skyddar din iPhone 5/5s maximalt. Detta skal passar för dig som grovarbetar och riskera att utsätt din telefon för riktigt grov hantering.

Säkerhet på jobbet innebär inte bara utrustning utan att kunna se riskerna runt omkring sig och åtgärda dessa innan olyckan är framme. På de flesta arbetsplatser finns det skyddsombud som företräder arbetstagarna i de frågor som uppstår angående arbetsmiljö. De ska även se till att arbetsgivaren uppfyller de krav som arbetsmiljölagen ställer. Alla ska verka för att en bra arbetsmiljö finns men det är skyddsombuden bevakar att allt fungerar. Det är till skyddsombudet man går om man upptäcker något som behöver åtgärdas för arbetsmiljön på sin arbetsplats.