Skyddskläder för hemmafixaren

Husrenovering, målning, trädgårdsfixande, det finns många anledningar till varför den som är det minsta praktiskt lagd också behöver praktiska skyddskläder. Att ha säkra och praktiska arbetskläder kan underlätta jobbet avsevärt och låter dig koncentrera dig på själva uppgiften.

Målning

Skyddsutrustning vid målningFör den som sysslar med målning i hemmet är lämpliga skyddskläder ofta helt nödvändigt. Att man behöver något som tål att få lite färg spilld på sig är självklart. Det är även viktigt att skona huden och tänka på att använda handskar och arbetskläder i tåliga material som skyddar huden från direktkontakt med färg, även om färgen är lösningsmedelsfri. Vid slipning bör du även använda skyddsglasögon och andningsskydd.

Snickerier

När du snickrar och bygger hemma är bra skyddskläder att rekommendera, till exempel slitstarka sågskyddskläder. Praktisk design med plats för verktyg sparar ofta många farliga turer upp och ned för stegar.

Trädgårdsarbete

Inom trädgårdsarbetet är det framförallt slitstarkt, praktiskt och handskar med bra grepp och fingerfärdighet som gäller. Samtidigt har den brittiska trädgårdstrenden tagit sig över till Sverige. Trädgårdsfixande är en livsstil för många och att anpassa sin stil till miljön är då lika självklart i trädgården som i vardagsrummet. Alltså ska kläderna även gå att tvätta och matcha, från jacka till gummistövlar.

I garaget

I garaget är det skyddskläder mot oljefläckar och smuts som behövs, oavsett om det är bilen, motorcykeln eller barnens cyklar som ska fixas. Här finns allt från professionella arbetskläder till enklare skyddsoveraller för korttidsbruk att välja mellan.

Oavsett aktivitet gäller att du ska kunna arbeta hårt i dina arbetskläder flera timmar i sträck utan problem, så bra material och effektiv hudventilation är nödvändigt.